чепка

чепка
същ. - грозд, кичур, китка, храст

Български синонимен речник. 2013.

Игры ⚽ Поможем написать курсовую

Look at other dictionaries:

  • капъшка — чепка на плод или зеленчук …   Речник на Северозападния диалект

  • грезн —   чепка грозде …   Църковнославянски речник

  • ноли ме тангере — (лат. noli me tangere) не чепкај ме, не фаќај ме 1. ум. прикажување на сцени кога Христос, станувајќи од гробот, и вели на Магдалена: Не допирај ме! 2. бот мимоза (поради тоа што при допир лисјата и се собираат) 3. мед. назив за рани кои со… …   Macedonian dictionary

  • грозд — същ. чепка, кичур, китка, храст …   Български синонимен речник

  • китка — същ. грозд, чепка, кичур, храст …   Български синонимен речник

  • кичур — същ. фъндък същ. грозд, чепка, китка, храст …   Български синонимен речник

  • храст — същ. грозд, чепка, кичур, китка …   Български синонимен речник

  • очепины — чепин, мн. Рс. Весільний обряд; вдягання чепка молодій …   Словник лемківскої говірки

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”